Saint-Gobain в сегмента „Хотели“

//Saint-Gobain в сегмента „Хотели“

Saint-Gobain в сегмента „Хотели“

Хотелите са един от най-динамично развиващите се сегменти в строителството, предлагащи неограничени възможности за съвременната архитектура. Функционалните им изисквания поставят редица предизвикателства в процесите на проектиране и строителство. Строителните системи на Saint-Gobain Rigips за оформяне на интериорни пространства съчетават в себе си най-високи стандарти за дизайн, качество на крайните продукти и комфорт за клиентите, предлагайки решения, създадени специално за този тип сгради.

„Повечето хотели продават нещо, което нямат: почивка.“ Kurt Tucholsky

В референтната листа на Saint-Gobain Rigips с изградени хотелски обекти в международен мащаб могат да се видят много познати имена – хотели от големи вериги, разпространени по цял свят. Те са изпълнявани през годините с материали на Групата, някои дори са били награждавани с престижни отличия и участвали в международния конкурс Saint-Gobain International Trophy. Тези проекти обикновено служат за пример и са вдъхновение за архитекти и дизайнери. Saint-Gobain Rigips предлага най-съвременните решения, техническа помощ и консултации на своите партньори – проектанти и изпълнители, за успешната реализация на техния проект, независимо дали става дума за ново строителство, обновяване на хотели или преустройство на съществуващи сгради в хотели.

8 аспекта, които архитектите взимат предвид при проектиране на хотел:

1. Звукоизолация.

Съвременните тенденции в хотелиерството превръщат хотелите от места за почивка в мултифункционални обществени сгради, осигуряващи среда за разнообразни дейности като срещи, конференции, празненства и др. Звукоизолацията е от основно значение за комфорта на гостите. Системите за сухо строителство на Rigips и Isover са съобразени с най-високите изисквания на хотелите за звукоизолация и осигуряват необходимите условия за спокойствие и комфорт.

Най-честите оплаквания на гостите, особено в хотелите в градските райони, са свързани с шума и лошите условия за почивка и сън. Нищо чудно, когато стените са буквално „тънки като хартия“. Често звукоизолацията между хотелските стаи, дори в новопостроени хотели, е лоша, защото изборът на преградни стени, окачени тавани и изолационни продукти не е съобразен с функционалните изисквания на този тип сгради.

Положително е, че все повече инвеститори в този бранш се интересуват от свойствата на влаганите продукти и залагат на качествените, изпитани и сертифицирани системи, които да осигурят нужните експлоатационни показатели. Това важи не само за големите вериги, които обикновено имат стандартизирани и предварително одобрени строителни системи, но също и за по-малките независими инвеститори, които се стремят да предоставят на своите клиенти възможно най-качествена услуга. През последната година по-иновативните вериги рекламират в сайтовете за резервации своите допълнително звукоизолирани стаи. Плоскостите Rigips Blue Acoustic са отлично решение за преградни стени с изискване едновременно за висока звукоизолация и пожарозащита.

2. Акустика в помещенията.

Добрата акустика на помещенията предполага контрол на нивото на шум в тях, който се постига с използване на подходящи звукопоглъщащи материали. В хотелите високите нива на шум са характерни най-често в общите части – фоайета, ресторанти, конферентни зали, спортни зали, плувни басейни и др. Когато става дума за акустика, най-високото качество се предлага от Saint-Gobain Ecophon – брандът, който е стандарт за архитектурна акустика.

Saint-Gobain в сегмент Хотели

3. Безопасност за хората.

Пасивната пожарозащита на преградните стени и окачени тавани е от голямо значение за пожарната безопасност на сградата. Системите за сухо строителство Rigips, освен звукоизолационни качества, притежават и необходимите пожарозащитни класификации в съответствие с действащите европейски стандарти.

4. Чистотата на въздуха в помещенията.

Все по-често инвеститорите се интересуват от качеството на въздуха в помещенията на техните сгради. Гипсовите плоскости RIGIPS ActiveAir са произведени по нова патентована технология и имат способността да абсорбират и разграждат формалдехида в помещенията.

Saint-Gobain в сегмент Хотели

5. Естетика и дизайн.

Системите за сухо строителство RIGIPS дават пълна свобода при дизайна и изграждането на интериора, здрави и гладки повърхности и дълги години безпроблемна експлоатация.

6. Устойчивост и поддръжка.

Хотелите са сгради с висока концентрация на хора. Гостите, дори и неволно, често оставят след себе си малки или големи щети, изискващи значителни ремонтни разходи. Ето защо изборът на решения, съобразени с функционалните изисквания на хотелите, е важен не само за комфорта на гостите, но и за намаляване на разходите за поддръжка. Удари от куфари, колички и уреди за почистване са ежедневие във всеки хотел, а ремонта на щетите от тези въздействия е скъп. Плоскостите Rigips Habito са един изцяло нов продукт, защитен с патент на Saint-Gobain Rigips. Изключителната му здравина и повърхностна якост позволява директно окачване на тежки товари – рамки, шкафове и уреди без допълнително усилване на стените и също така предотвратява необходимостта от чести ремонтни работи и поддържане.

Saint-Gobain в сегмент Хотели

7. Оптимизиране на разходите.

Енергията за отопление и охлаждане формира едно сериозно перо от разхода на хотелите. Затова тяхната енергийна ефективност зависи от правилният избор на изолационна система. Продуктите на Saint-Gobain Isover са референция за енергийна ефективност и комфорт, а Isover – един от създателите на съвременните стандарти за пасивни сгради и е една от най-иновативните компании в сферата на изолациите.

Saint-Gobain в сегмент Хотели

Компанията има специално разработени системи за някои от най-големите вериги хотели в света: Accor, Carlson/Rezidor, Choice Hotels, Hilton, Hyatt, Intercontinental, Marriott, Starwood, Tui, Wyndham.

В България с продуктите и системите на Saint-Gobain има реализирани десетки хотели, част от които са: Hilton София, Metropolitan София, Novotel София, Иберо Стар Златни пясъци , Кемпински хотел Златни пясъци, Милениум Център София, Нептун Слънчев бряг, Маджестик Бийч Резорт Слънчев бряг , Адмирал Златни пясъци, Парк Хотел Олимп, Рила Боровец, Хелиос Слънчев бряг, Hyatt Regency София, и др.

2020-06-01T16:16:15+03:00