Модерно и функционално благодарение на системите за сухо строителство Rigips

//Модерно и функционално благодарение на системите за сухо строителство Rigips

Модерно и функционално благодарение на системите за сухо строителство Rigips

Напоследък все по-често се говори за качество на средата, която обитаваме и за комфорт без ограничения, топлинен и звуков комфорт, сигурност, качествен вътрешен микроклимат, визуален комфорт и светлина, устойчивост, лесна поддръжка и управление. Обикновено прекарваме 90% от времето си в затворени помещения. Поради това сградите, в които живеем, работим и играем, имат огромен потенциален ефект върху здравето ни и цялостното ни усещане за комфорт. Когато говорим за болнични заведения, този ефект има още по-голямо значение.

Съчетаване на дизайн и функционалност.

The Vincentinum Hospital в Augsburg, Dusseldorf е една от най-големите болници в Германия. Тук ежегодно хоспитализираните пaциенти достигат до 11 000, а около 10 000 други пациенти се лекуват на амбулаторно ниво и броят им се увеличава. Допълнителен капацитет и пространство за разнообразна гама медицински услуги са създадени с новия „Здравен център Vincentinum“.

Построен на мястото на старото крило на основния болничен здравен център, той се простира на площ от 7 000 квадратни метра. Включва дневна болница за извънболнична хирургия, три операционни зали, лаборатория за сън и многобройни кабинети на специалисти и медицински експерти. Най-високото ниво на грижа за пациентите се допълва с висококачествени функционални вътрешни решения, които се реализират с помощта на съвременни системи за сухо строителство от Rigips. Желанието на възложителя е чрез дизайнa на помещенията да се повиши качеството на престоя в болничната сградa.

При избора на доставчик и изпълнител се изискват експертни познания в областта на сухото строителство. Новата сграда на здравния център е разделена от партера до четвъртия етаж на 15 участъка, които се използват от различни по специалност специалисти. Затворен стоманен и стъклен мост на нивото на първия етаж свързва новия здравен център с болницата и позволява бързо транспортиране на пациентите между двете сгради. За година и половина се изграждат повече от 13 000 м2 ъглови стени, около 2800 м2 акустичен перфориран таван и множество специализирани системи.

Цялата площ на парапета е съставена от високи ивици заради стъклена фасада на сградата. Постигането на пефектни повърхности е благодарение на използването на Rigips ProMix и Rigips ProMix Finish, както и изключителния професионализъм на изпълнителя.

Разширяването на новия здравен център се оказва сложна задача, както по отношение на размерите, така и по отношение на изискванията към системите за сухо строителство. Трябва да се има предвид огромната гъстота на инсталацията. Освен това, във всички помещения за преглед и лечение се изискват много високи нива на звукоизолация и противопожарна защита.

В проекта са използвани системи на Saint-Gobain Rigips за звукоизолация, противопожарна и радиационна защита. Всички санитарни помещения са изпълнени с плоскости Glasroc® H OCEAN. В зоната на радиологичната практика, разположена в санитарния център и около операционните зали, са инсталирани и стени за защита от рентгенови лъчи в съответствие с всички актуални изискаванията.

Фоайето е свързано към всички етажи с голямо въздушно пространство и с невероятен дизайн във форма и цвят, който формира средата на новия здравен център. Широките зони пред лекарските кабинети намират място зад стъклената фасада, която следва вълнообразения план на пода. В тези участъци са оформени и извити парапети.

Вълнообразните парапети са облицовани от двете страни с плоскости Rigips Glasroc F 6mm, като външният слой се спуска до окачения таван на долното ниво. В тези участъци, по дължината на парапета, са инсталирани и вентилационните дюзи. Всички етажи са изпълнени с окачен таван с плоскости Rigitone Air – перфорирани пана за тавани със звукопоглъщащи и въздухопочистващи свойства.

Изглед от двора през стъклената фасада и отворената галерия на здравния център:

Saint-Gobain Rigips, предлага разнообразие от системни решения, включително всички компоненти, необходими за модерен, съвременно оформен интериорен дизайн. Saint-Gobain Rigips е компетентният партньор за модерни и устойчиви интериорни решения, както и за висококачествени системи за звукоизолация, противопожарна защита, топлоизолация и акустика.
2019-09-30T17:06:50+03:00