Multi Comfort 2020

//Multi Comfort 2020
Multi Comfort 2020 2019-12-10T12:25:08+02:00
Международен студентски конкурс Saint-Gobain Multi Comfort 2020
Студентският конкурс Multi Comfort е двуетапен международен конкурс който се основава на програмата на Saint-Gobain за Multi Comfort. За първи се организира в България през 2004, като от следващата година се превръща в международно събитие. В последното издание на конкурса в Милано през 2019 участваха повече от 2,200 студенти от 34 страни.
По време на 16-тото международно издание на студентския конкурс Saint-Gobain Multi Comfort 2020, задачата е да се проектира парк с устойчиво развитие, който съчетава жилищни, образователни и развлекателни функции. Специални благодарности към община Плейн и Сен-Дени, Réseau Rêve de Scènes Urbaines (RSU), Емануел Сала, Президент на “Maison Coignet и професорите участвали в Деня на преподавателите и Saint-Gobain Франция за цялостната подкрепа при изготвяне на настоящото задание.

Предизвикателството за 16-тия конкурс Saint-Gobain Multi Comfort 2020 е да се преобразува зоната на пост-индустриалния обект на „Coignet Enterprise“ в Сен-Дени в зелена жилищна, учебна и развлекателна зона, която да съчетва едновременно следите от историческо наследство със съвременните нужди за устойчиво развитие на квартала. Проектът трябва да бъде иновативен, устойчив, енергийно-ефективен и отговарящ на критериите за Multi Comfort.

От участниците се изисква да предложат:

  • План за комплексно развитие, който изяснява организацията на целия обект, неговото естество, вътрешните и външните функционални връзки.
  • Проект за жилищна/образователна функция, състоящ се от 250-300 апартамента и начално училище (с детски градини), състоящо се от 18 паралелки.
  • Идеи за запазване и ревитализация за историческите под-обекти на обекта.

Полезни материали:

Покана Saint-Gobain Multi Comfort 2020 – БЪЛГАРСКИ (PDF)

Конкурсно задание МЕЖДУНАРОДЕН СТУДЕНТСКИ КОНКУРС MULTI COMFORT 2020 – БЪЛГАРСКИ (PDF)

Contest task MULTI COMFORT STUDENT CONTEST 2020 – ENGLISH (PDF)

Брошура – Ръководство за Multi Comfort Student Contest 2019 – ENGLISH (PDF)

Teacher’s Day Paris, 2020 – ENGLISH (PDF)

Научете повече на multicomfort.saint-gobain.com