История на марката.

Патентът на гипскартонената плоскост е регистриран в Америка още през 1894 година. Минават повече от 40 години докато този високоефективен строителен продукт става известен и в Европа. През 1938г. в Рига е построена първата фабрика за гипскартон в Европа, а след войната в Боденвердер (Долна Саксония) се появява нов завод, от който започва победоносният поход на гипскартонените плоскости и системи за преустройство в Европа. През 1961г. собствениците на фирмата окончателно превръщат името „Rigips“ в своя запазена марка и дори във фирмено название. Така марката Rigips се превъща в символ на качество и иновации.

Бъдещето на марката.

Един от основните приоритети на марката Rigips е да продължава да развива качествени системи за сухо строителство. Това, с което се отличават фирмата и нейните служители, е компетентност по всички въпроси, касаещи системите за сухо строителство. Пазарът и клиентите намират в Rigips иновативен и водещ доставчик на широка гама продукти.

Марката Rigips винаги е била мярка за качество и функционалност и за в бъдеще ще продължава да има решаващ дял в развитието на системите за сухо строителство.

Ето какво заявява фирмата за своята дейност: „Ние се стремим да бъдем предпочитаният доставчик на решения за преустройство и интериорен дизайн в съвременното строителство.“ Всички решения във фирмата се вземат с оглед на тази цел и концепция за идентичност.