Заповядайте в най-голямото летище в света!

//Заповядайте в най-голямото летище в света!

Заповядайте в най-голямото летище в света!

Най-голямото летище в света, Daxing International Airport в Пекин, е проектирано да посрещне до 100 млн. пътници годишно и впечатлява с размера си от 700 000 кв.м. метра, което се равнява на 25 футболни игрища! При изпълнението на този невероятен и едновременно важен за града проект, са избрани решения и продукти на групата Saint-Gobain, сред които лепилата за плочки на Weber и няколко десетки хиляди квадратни метра Gyproc гипскартон.

Пътуващите могат да се насладят на формата му на морска звезда още от самолета! Проектът на летището е наистина уникален: шест радиални форми са оформени около централната зона в стила на традиционната китайска архитектура. Пътниците се придвижват безпроблемно от една зона в друга, като могат да стигат до всеки от 79-те изхода средно за около осем минути.

Daxing International Airport предлага на пасажерите много иновации, сред които е и радиочестотна система, която позволява те да проследяват багажа си в реално време директно от мобилните си телефони. Най-голямото летище в света е не само функционално, но и „зелено“. В цялата сграда е инсталирана фотоволтаична система, както и система за събиране на дъждовна вода и отвеждането й.

Daxing International Airport

За групата Saint-Gobain.

Saint-Gobain проектира, произвежда и дистрибутира материали и решения, които са ключови за качеството на живот и бъдещето на всеки от нас. Те са навсякъде в нашите домове и ежедневие, като ни осигуряват комфорт и сигурност. В световен мащаб, компанията е лидер в устойчивото строителство с €41.8 млрд. продажби през 2018 г., присъствие в над 68 държави и повече от 180 000 служители.

2019-12-11T13:45:11+02:00